„Na palecie” – nowy kanał Omegi Pilzno

Każda firma produkcyjna dąży do zachowania najwyższej jakości swoich wyrobów i w takiej formie chce dostarczać je klientom. Kiedy produkt staje się ładunkiem i ląduje w naszej naczepie, a potem w magazynie, przejmujemy za niego odpowiedzialność. Chcemy o tym opowiedzieć, dlatego otwieramy kanał na YouTube oraz podcast poświęcone kwestiom obsługi logistycznej.

Poprzez kanał „Na palecie” prezentujemy widzom, jak wytwarza się, przewozi i magazynuje znane wszystkim produkty, zanim trafią do konsumentów. Przy tworzeniu poszczególnych filmów współpracujemy z firmami produkcyjnymi, które korzystają z obsługi logistycznej Omegi Pilzno. Pierwszy odcinek poświęcony jest wodzie mineralnej „Muszynianka” i już teraz można obejrzeć go na YouTube.

Natomiast w podcaście „Na palecie” pogłębiamy tematy poruszane w filmach, dając pole do szerokiej wypowiedzi przedstawicielom film produkcyjnych, dla których świadczymy usługi logistyczne. Pierwsza audycja poświęcona jest zagadnieniu sezonowości konsumpcji i produkcji wód butelkowanych na przykładzie „Muszynianki”. Naszego podcastu można słuchać w Spotify oraz na Apple Podcast.

Jakość produktu a operacje logistyczne

Transport oraz magazynowanie mają kluczowy wpływ na to, w jakim stanie produkt trafi do konsumenta. Choć to producent definiuje markę, wartość i jakość swoich produktów, to za utrzymanie tych przymiotów w drodze do klienta końcowego odpowiada m.in. operator logistyczny.

– Chcemy zaprezentować widzom nasze spojrzenie na pracę Omegi Pilzno, która z pewnością jest czymś więcej niż tylko firmą oferującą magazynowanie oraz transport towarów. Jakość i szybkość naszych usług oraz dbałość o szczegóły w obsłudze logistycznej przekładają się na stan transportowanego ładunku, a co za tym idzie, mają wpływ na jego odbiór przez konsumentów. To wkład operatorów logistycznych w wizerunek firm produkcyjnych, które obsługują. Tę historię mamy zamiar opowiedzieć za pośrednictwem kanału „Na palecie”. Zaczęliśmy od „Muszynianki”, ale przykładów będzie więcej – mówi Katarzyna Godawska, dyrektor marketingu Omegi Pilzno.

Wyjątkowa woda – „Muszynianka”

Woda mineralna z okolic Muszyny wydobywana była jeszcze za czasów II Rzeczpospolitej, jednak dopiero w latach ’70 Spółdzielnia Pracy Przemysłu Spożywczego „POSTĘP” na poważnie zajęła się produkcją wody butelkowanej o nazwie „Muszynianka”. Obecnie firma produkuje aż 70 tysięcy butelek wody wysokozmineralizowanej na godzinę w butelkach plastikowych i szklanych. Za ich transport oraz magazynowanie odpowiada m.in. Omega Pilzno.

–  Woda, jak każda żywność, nie lubi długotrwałego transportu. Szczególnie latem i zimą, gdy wpływ na nią mają ekstremalne temperatury. Dlatego nasz przewoźnik, poza wymaganymi „sanepidowskimi” atestami dla pojazdu i kierowcy, musi dysponować wydajnym i sprawnym zapleczem transportowym, które zminimalizuje ryzyko opóźnień. Współpracujemy tylko z takimi firmami, które są nam to w stanie zapewnić – mówi Kazimierz Natonek, kierownik zakładu eksploatacji wody mineralnej „Muszynianka”.

 

Powrót do wszystkich artykułów